loading...

Beneficiile consumului de mere – pectina din mere protejeaza inima

Merele sunt printre cele mai comune fructe, toți le folosim în plăcinte, fel de fel de deserturi și mai ales crude. Puțini știu însă beneficiile consumului de mere, fructe incredibil de sănătoase pentru organismul uman.
Principalul beneficiu al merelor constă în conținutul lor de potasiu, care omoară germenii, extrăgându-le apa (microorganismele se usucă și mor). Potasiul este important pentru că menține țesuturile moi și elastice și combate scleroza arterelor. Acest lucru este dovedit prin faptul că oțetul din cidru de mere se folosește pentru frăgezirea cărnii.

Beneficiile consumului de mere – pectina din mere protejează inima și reduce colesterolul

O fibră solubilă, pe care o furnizează merele este pectina, care reduce semnificativ colesterolul și protejează inima. Un aliment foarte puternic și lăudat de mulți medici, făcut din mere este oțetul din cidru de mere, care păstrează tot din măr, mai puțin zahărul care devine acid în urma fermentației de producere a oțetului. Acidul din oțetul de cidru de mere omoară bacteriile din plămâni și intestine atât de bine, încât materiile reziduale din intestine își pierd mirosul neplăcut.

Beneficiile consumului de mere – întăresc arterele și reduc inflamațiile rinichilor și ficatului

Merele ajută la întărirea arterelor, reduc inflamațiile rinichilor și ficatului, fac să dispară mâncărimile capului, guturaiul sau simptomele alergice precum lăcrimatul sau strănutul. De asemenea, ajută în tratarea sinuzitei, durerilor faciale sau nevralgiilor. Nevralgia facială cauzată de sinuzita paranazală poate fi alungată într-o zi dacă se consumă un pahar cu apă alături de o linguriță de oțet de cidru de mere, o dată la o oră, de șapte ori în acea zi. Paharul se soarbe încet.
Pielita, adică inflamația la rinichi, care face ca în urină să fie prezente celule de puroi, dispare dacă se consumă zilnic un pahar de apă cu două lingurițe de oțet din cidru de mere. Acest oțet este la fel de eficient în curele de slăbire pe termen lung. Se bea un pahar de apă cu o linguriță de oțet din cidru de mere înainte de fiecare masă. Slăbirea se va produce treptat, iar persoana care urmează tratamentul nu va simți înfometare sau nu va avea efectele secundare neplăcute care apar de obicei în curele de slăbire.

Beneficiile consumului de mere – consumă merele întregi pentru a beneficia de puterea lor de vindecare

Puterea antioxidantă a merelor stă, în special, în coajă, unde se găsesc antioxidanți, precum procianidine, acid clorogenic, catechine sau ploridizin. Fiind bogate în antioxidanți, merele au fost asociate dintotdeauna cu un risc scăzut de boli cornice grave. Așadar, consumul regulat de mere cu tot cu coajă a fost asociat cu un risc scăzut de cancer la colon și cancer la ficat.
Mărul consumat întreg, cu tot cu coajă și sâmburi are efecte foarte benefice pentru organism. Au un rol important în scăderea grăsimii din sânge, scad riscul dezvoltării bolilor de inimă și a diabetului, scad riscul accidentului cerebral vascular.

Author:

Facebook Comment